Tips Bentuk Badan Wanita!

Salam 1 Malaysia semua
Kali ini ika akan kongsikan jenis-jenis badan wanita.
Kita mesti tahu kategori badan kita untuk memudahkan kita
memilih pakaian, memilih diet yang sesuai dan jenis senaman 
yang baik untuk tubuh badan kita..


Ok lah, jenis badan wanita nie actually banyak tapi
yang kebiasaanya ada empat jenis.
HOURGLASS, PEAR, STRAIGHT, APPLE..
Kalau kita dah tahu badan kita jenis apa, senanglah kita
tutup kekurangan dan serlahkan kekuatan kita dalam
berfesyen nie..

Untuk memudahkan semua, sila ambik tali tape untuk mengukur
badan masing- masing yerk..

Sila ukur tiga bahagian yang telah ika tandakan..
Sila ukur betul-betul yerk bagi dapat bentuk badan
yang tepat taw..
 Selepas dah penat-penat ukur, silalah tekan DISINI

Hah, tiba-tiba muncul page macam kat bawah nie kan.
Ika dah printscreen bagi memudahkan semua..

Ok, sila masukkan ukuran yang dah diukur tadi dekat kotak-kotak
yang telah disediakan.. Lepas too, apa lagi tekan lah calculate..
Sekarang mesti semua dah tahu kan bentuk badan masing-masing..
So, ika akan perjelaskan dekat bawah nie...


BENTUK BADAN APPLE



Bagi sesiapa yang berbentuk apple, mereka mempunyai berat yang 
tertumpu pada bahagian pinggang dan ke atas. Biasanya mereka 
mempunyai kaki yang lansing dan pinggul yang kecil. 

BENTUK BADAN PEAR



Bagi sesiapa yang berbentuk pear, mereka mempunyai berat yang
tertumpu pada bahagian pinggang dan ke bawah. Biasanya mereka
mempunyai bahagian dada yang kecil dan pinggul yang agak besar.

BENTUK BADAN STRAIGHT/BANANA



Bagi sesiapa yang berbentuk banana, mereka biasanya mempunyai berat
yang seimbang dan kelihatan straight dari bahagian atas dan bawah.
Biasanya mereka mempunyai pinggang yang kecil.

BENTUK BADAN HOURGLASS



Bagi sesiapa yang mempunyai bentuk badan ini, sudah pasti beruntung
kerana bentuk badan ini adalah bentuk badan ideal bagi wanita. Hal
ini kerana bentuk badan ini berada di tengah-tengah iaitu diantara
pear dan juga apple. Biasanya,mereka  mempunyai ukuran dada dan
pinggang yang lebar.
Ok, ika tinggalkan awak awak semua dengan video tentang
bentuk badan wanita!



31 comments:

  1. Replies
    1. yup. kita kena tahu pasal fizikal coz ia boleh mencantikkan penampilan kita

      Delete
  2. x pernah pun terfikir pasal bentuk badan nie .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, dalam fashion kita kena tahu bentuk badan kita bagi memudahkan kita cari pakaian yang akan membuat kita nampak lebih cantik

      Delete
  3. Menarik! Thanks for shared :)

    ReplyDelete
  4. Wahh. Sekarang dah tahu bentuk badan sendiri. Thankyouu ;)

    ReplyDelete
  5. Nice sharing :) Psst dah follow blog anda #35

    Taufiq singgah sini ye :) Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com :) Support each other =)

    ReplyDelete
  6. menarik2.... sy dah tau bentuk badan sendiri,, tq2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear.. Semoga ia membantu kelak..

      Delete
  7. potongan pear
    mcm2 potongan badan kan..
    follower ke 38..jemput singgah ke blog Yumida & follow back klo sudi
    http://umikasum.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. waa. thanks for info. boleh la tau jenis bentuk badan skrg. hee

    ReplyDelete
  9. sekarang baru tahu,,,, thanks 4 the info :)

    ReplyDelete
  10. waa.baru tau bende nie..hehe..nice info..thanks for sharing dear..=)

    ReplyDelete
  11. Info yang menarik ... Tapi cam payah nak baca coz tulisan nyer menari-nari ...

    ReplyDelete
  12. info menarik. wahhh ^^ boleh try. hahaha :D

    ReplyDelete
  13. banyaknya tips2 dan info dlm blog ini...bagus...hmm..xde shape la.haha..

    ReplyDelete
  14. Menarik. Saya tak pernah pilih2 bju. Kalau cntk pakai je, tak kira lah sesuai or tak. Hehe

    sheerachocolate.blogspot.com

    ReplyDelete

Awak komen, saya sayang awak!

UP
This blog is fully design by IZZEYQA! Alright reserved by NUR ATIQAH MOHD ZAKI